Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Βρετανία: 80% αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας μέσα σε 6 μήνες
Τα βρετανικά νοικοκυριά θα δουν τον μέσο λογαριασμό ρεύματος να εκτινάσσεται στις 3.554 λίρες (4.197 €) ετησίως τον Οκτώβριο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξήσει το ανώτατο όριο στις τιμές, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Cornwall Insight.
Η πρόβλεψη επιβεβαιώνει άλλες πρόσφατες εκτιμήσεις ότι οι λογαριασμοί θα αυξηθούν περίπου 80% αυτόν τον χειμώνα σε σύγκριση με τις τιμές τον Απρίλιο. Οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.300 λίρες ετησίως τον Απρίλιο του επόμενου έτους (6.300 ευρώ), μια τεράστια αύξηση σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις. Οι αυξανόμενες τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στηρίζουν τον επιταχυνόμενο πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών τον περασμένο μήνα. Αυτό εντείνει μια κρίση κόστους ζωής και εντείνει την πίεση για την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.
Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Ofgem θα ανακοινώσει την Παρασκευή μια αύξηση στο λεγόμενο ανώτατο όριο τιμών της χώρας, το οποίο ρυθμίζει πόσο μπορούν οι προμηθευτές να χρεώνουν τα νοικοκυριά ανά μονάδα ενέργειας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ofgem προειδοποίησε ότι ένας δύσκολος χειμώνας ήταν μπροστά χωρίς εύκολες απαντήσεις για την αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου αύξησης των τιμών.

Οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν προτείνει πάγωμα των λογαριασμών στο σημερινό επίπεδο, ενώ πολλοί από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας έχουν υποστηρίξει μια παρόμοια πρόταση. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κάνει τίποτα ουσιαστικό έως ότου αναλάβει καθήκοντα νέος πρωθυπουργός στις 5 Σεπτεμβρίου.

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου