Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Δημιουργεί νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία η Volvo
Η Volvo Car Group ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στη Σλοβακία, στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασής της, τόνισε η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.Το νέο εργοστάσιο, το τρίτο της Volvo Cars στην Ευρώπη, θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα, αντίστοιχα με τη φιλοδοξία της εταιρείας να φτάσει στο τέλος της δεκαετίας και να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Το εργοστάσιο στο Κόσιτσε της Ανατολικής Σλοβακίας, είναι σχεδιασμένο να παράγει μέχρι και 250.000 αυτοκίνητα ετησίως και αναμένεται να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

“Η Volvo Cars έχει μια φιλοδοξία να προχωρήσει σε πωλήσεις ετησίως 1,2 εκατ. οχημάτων μέχρι το μέσον της δεκαετίας, στόχο τον οποίο σκοπεύει να πετύχει με ένα κατασκευαστικό αποτύπωμα παγκοσμίως που καλύπτει την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η παραγωγή της Volvo Car στο προηγούμενο έτος αυξήθηκε κατά 5,6% στα σχεδόν 700.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων το 27% ήταν είτε εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά ή plug in υβριδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου