Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Βουλγαρία: Οι πολίτες προτιμούν μια συμμαχία με το NATO παρά με τη Ρωσία
Στον απόηχο μιας αναδυόμενης νέας διαίρεσης στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σχεδόν διπλάσιοι Βούλγαροι θα προτιμούσαν η Βουλγαρία να συμμαχήσει με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από εκείνους που θα επέλεγαν μια συμμαχία με τη Ρωσία.

Μια εθνικά αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ενηλίκων Βούλγαρων από την Alpha Research, την οποία παρήγγειλε το Ινστιτούτο Open Society της Σόφιας, έδειξε ότι πάνω από το 39% των ερωτηθέντων θέλει να δει τη Βουλγαρία να συμμαχεί με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση νέας διαίρεσης στην Ευρώπη παρόμοιας με τον Ψυχρό Πόλεμο. Το 23% δήλωσε ότι η Βουλγαρία πρέπει να συμμαχήσει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και το 7% θα επέλεγε κάτι άλλο. Σχεδόν το 31% επέλεξε την απάντηση «δεν ξέρω» ή δεν απάντησε στην ερώτηση.

Οι υποστηρικτές μιας συμμαχίας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αντιπροσώπευσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μεταξύ των μεγαλύτερων ομάδων (ηλικίας 51 έως 60 ετών και 61 ετών και άνω), η υποστήριξη για τον δυτικό προσανατολισμό της χώρας είναι χαμηλότερη, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από αυτή που υπάρχει για μια συμμαχία με τη Ρωσία: το 35% τάσσεται υπέρ μιας συμμαχίας με ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έναντι του 23% των ατόμων ηλικίας 51 έως 60 ετών και του 31% των ατόμων ηλικίας 61 ετών και άνω που τάσσονται υπέρ μιας συμμαχίας με τη Ρωσία.


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου