Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Επανακάμπτουν τα duty free - Στόχος το 80% του προπανδημικού τζίρουΗ σημαντική αύξηση στις τουριστικές αφίξεις του τελευταίου διμήνου επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της πλειονότητας του κλάδου, που κάνουν λόγο για υπέρβαση ακόμη και των προ πανδημίας επιπέδων σε αρκετούς προορισμούς της Ελλάδας, αναμένοντας, σε γενικές γραμμές, να φθάσουν ακόμη και στο 85% του 2019.

Αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν έρχονται και από την κίνηση στα duty free των αεροδρομίων της χώρας μας. Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, καταγράφεται αύξηση στα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουνίου η αύξηση έφτασε στο 19% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Σύμφωνα με την Dufry, η οποία ελέγχει τα ΚΑΕ, σε συνέχεια της περυσινής χρονιάς, οι καλύτερες επιδόσεις των duty free στο α’ τρίμηνο του 2022 καταγράφονται στις μεσογειακές χώρες και κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και στις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, η Αθήνα περιλαμβάνεται στις πόλεις όπου προστέθηκε χώρος λιανικής. Ειδικότερα, τα νέα 1.158 τ.μ. αφορούν σε:

Σεβίλλη, Ισπανία
Μέξικο Σίτι, Μεξικό
Ροζάριο, Αργεντινή
Ναντόρ, Μαρόκο
Καγιέν, Γαλλική Γουιάνα
Μοντέγκο Μπέι, Τζαμάικα
Αθήνα, Ελλάδα

Ανακαινίσεις

Επίσης, οι ανακαινίσεις κατά το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 4.178 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων, μεταξύ άλλων, σε:

Σαντιάγο, Χιλή
Σεβίλλη, Ισπανία
Κέρκυρα, Ελλάδα
Αγκαντίρ, Μαρόκο
Ρεσίφε, Βραζιλία
Βανκούβερ, Καναδάς
Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Ντιτρόιτ, Λας Βέγκας και Φορτ Λόντερντεϊλ, ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου