Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Η αστυνομία 'ανάγκασε" μια ολόκληρη πόλη να "καπνίσει" μαριχουάνα !
Οι αστυνομικές αρχές σε μία πόλη της Κολομβίας πέρασαν στο κάψιμο πάνω από 1,5 τόνων μαριχαουάνας και ο καπνός και οι αναθυμιάσεις προκάλεσαν έντονη δυσφορία στους κατοίκους της περιοχής. Ο αέρας που έπνεε μετέφερε τον καπνό πάνω από τη σημείο που έκαιγαν την μαριουάχα, πάνω από την πόλη.Στην αρχή, οι κάτοικοι πίστευαν ότι πρόκειται για πυρκαγιά. Λίγο αργότερα, όμως, τους ήρθε η μυρωδιά. Πολλοί ήταν αυτοί που φέρεται να λένε σε τοπικά μέσα:

«Πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι είναι το ιδανικό μέρος για να το κάνεις αυτό;»

Το κάψιμο της μαριχουάνας έγινε έξω από την πόλη Bello. Το Γραφείο του Δημάρχου της πόλης διέψευσε την πυρκαγιά και επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κάψιμο από την Αστυνομία, τον Στρατό, τους Πυροσβέστες και την Εισαγγελία, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την επιχείρηση.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, οι αντιδράσεις από τους κατοίκους ήταν έντονες. Αρκετοί έκαναν λόγο για τεράστιες ποσότητες καπνού, ενώ κάποιοι κατέγραψαν σε βίντεο τον καπνό. Μερικοί, μάλιστα, ανέφεραν και «επιπτώσεις» από την έντονη μυρωδιά που προκλήθηκε από την καύση του παραισθησιογόνου. Ενώ, φαίνεται πως, παρά την ελεγχόμενη καύση, χρειάσθηκε να εκκενωθούν και σπίτια προκειμένου να προστατευθούν από τη φωτιά και τον καπνό. Κάτι που υποδηλώνει για πολλούς πως οι Αρχές έδειξαν «πλήρη αμέλεια».Ένας κάτοικος της πόλης της Κολομβίας έγραψε στο Twitter:

«Αρκετοί πύργοι διαμερισμάτων έπρεπε να εκκενωθούν εξαιτίας αυτού του μικρού αστείου. Κάποιος πρέπει να απαντήσει για αυτή την κακή απόφαση»

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία της κοιλάδας Aburrá, οι κατασχέσεις της μαριχουάνας έγιναν την περασμένη εβδομάδα μέσω δύο διαδικασιών και η κατασχεθείσα ποσότητα επρόκειτο να δοσολογηθεί και να διανεμηθεί στη γειτονιά El Mirador, στο Bello. Η Daniela Ortega, Γραμματέας Ασφαλείας του Bello, σε δήλωσή της υποστήριξε πως:

«Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα που μπορούμε να δώσουμε στον δήμο Μπέλο σε συντονισμό με την Εθνική Αστυνομία. Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να καταγγέλλουν και να συνεχίσουν να πιστεύουν στους θεσμούς»Από τη μεριά της, η Αστυνομία ανέδειξε το γεγονός ως επίτευγμα. Ωστόσο, η δυσαρέσκεια των κατοίκων λόγω της καύσης ήταν άμεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου