Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε πυρομαχικά έξω από την Καβάλα
Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, από τη συντριβή ενός αεροσκάφους Antonov-12 cargo. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στο αεροσκάφος επέβαιναν 8 άτομα.
Συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Καβάλας και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Σερβία-Ιορδανία, έχοντας προηγουμένως αναφέρει βλάβη στο FIR Αθηνών. Θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο αναχώρησης, μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου.
Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε να προσγειωθεί. Άγνωστο παραμένει κατά πόσο έχει πέσει σε κατοικημένη περιοχή.
Ο πιλότος είχε ενημερώσει για το πρόβλημα το FIR Αθηνών, με το τελευταίο να τον ρωτάει εάν μπορεί να προσγειωθεί στην Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα.
Εξάλλου, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν, προειδοποιώντας για συνεχείς εκρήξεις.
Στο σημείο της πτώσης κατευθύνθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.


Ομάδες πυροτεχνουργών του Στρατού επιχειρούν από το πρωί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική στην Καβάλα, όπου κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου αεροσκάφος τύπου Antonov, το οποίο είχε 8μελές πλήρωμα και μετέφερε 12 τόνους πυρομαχικά. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πόλη Νις της Σερβίας και είχε προορισμό την Ιορδανία.

Με βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκάφους ελελέγχθηκε το σημείο συντριβής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλο εύφλεκτο υλικό.

Έχει δοθεί ισχυρή σύσταση οι κάτοικοι να μην πλησιάσουν την περιοχή να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, να μην χρησιμοποιήσουν ούτε τα κλιματιστικά τους, μέχρι να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για πιθανή μόλυνση του αέρα από τα υλικά του αεροσκάφους.
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου