Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Η Ελληνική Σημαία πρώτη στην παρέλαση στο Μόναχο
50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τέλεση της Ολυμπιάδας Μονάχου και ο Δήμος Μονάχου τίμησε το ιωβηλαίο αυτό με φεστιβάλ με αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και παιδικά προγράμματα. Το φεστιβάλ φέρει τον τίτλο: «Καθ΄οδόν προς το μέλλον 1972 – 2022 – 2072» και θα διαρκέσει μέχρι 9 Ιουλίου 2022.

Μέρος του πολυποίκιλου προγράμματος αποτέλεσε και η μεγαλειώδης παρέλαση που έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Ιουλίου, από το κέντρο της πόλης Μονάχου μέχρι το Ολυμπιακό Πάρκο, μια απόσταση 4,5 χλμ.
Στην παρέλαση συμμετείχαν 4 χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οργανωμένοι σε 100 περίπου ομάδες. Κάθε ομάδα παρουσίαζε τις πολυποίκιλες ιδιαιτερότητες της βαυαρικής κοινωνἰας, όπως λ.χ. εθνικοτοπικοί σύλλογοι, πολιτιστική πολλαπλότητα, συμβίωση λαών και πολιτισμών, χοροί, τέχνη, μουσική κ.λ.π.

Σκοπός της παρέλασης ήταν να θυμίσει την πανηγυρική είσοδο των αθλητριών και αθλητών το καλοκαίρι 1972 στο Ολυμπιακό Στάδιο και την επίσημη έναρξη των θερινών ολυμπιακών αγώνων. Για το λόγο αυτό επικεφαλής της παρέλασης τέθηκε από τον Δήμο Μονάχου η ελληνική παροικία μας με την Ελληνική Σημαία.

11 ελληνικοί σύλλογοι με 172 Έλληνες του Μονάχου, γυναίκες, άνδρες και παιδιά με τις ελληνικές παραδοσιακές εθνικοτοπικές φορεσιές προεξήρχαν της συνολικής παρἐλασης, με προπομπό την Ελληνική Σημαία. 


Ένα σκυλάκι που θύμιζε το σκυλάκι-μασκότ Waldi που καθιερώθηκε στην Ολυμπιάδα του Μονάχου (1972) ως ένα σκυλάκι ράτσας Ντικ Τζακ Ράσελ  που φέρνει τύχη και είναι πολύ αγαπητό στη βαυαρική κοινωνία, συνόδευσε την παρέλαση, φέροντας στην πλάτη του την Ελληνική Σημαία.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου