Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Γερμανία: Προειδοποίηση για κατάρρευση μεγάλων βιομηχανιών
Κορυφαίες βιομηχανίες στη Γερμανία βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο κατάρρευσης, λόγω της μείωσης της ροής φυσικού αερίου της Ρωσίας, όπως προειδοποίησε σήμερα αξιωματούχος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (DGB) λίγο πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τον Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς.

«Εξαιτίας των ελλείψεων σε φυσικό αέριο, ολόκληρες βιομηχανίες διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης: η βιομηχανία αλουμινίου, γυαλιού και χημικών», ανέφερε η Γιασμίν Φαχίμι, επικεφαλής της Ομοσπονδίας, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag. «Μία τέτοια κατάρρευση θα έχει μαζικές συνέπειες για ολόκληρη την οικονομία αλλά και τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία».

Η ενεργειακή κρίση έχει ήδη οδηγήσει τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά. Η Φαχίμι ζητά να τεθεί πλαφόν στις τιμές ενέργειας για τα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, το αυξανόμενο δε κόστος για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σημαίνει περαιτέρω εμπόδια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, συμπλήρωσε η Φαχίμι. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική και εργασιακή αναταραχή.


Ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους για να αντιμετωπίσει το το αυξανόμενο κόστος για τις εταιρείες κοινής ωφελείας και τους πελάτες τους, χωρίς ωστόσο να προβεί σε λεπτομέρειες. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, είχε προειδοποιήσει ότι η μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου από την Ρωσία απειλεί με ακόμη πιο βαθιά κρίση, παραλληλίζοντας τη σημερινή κατάσταση με τον ρόλο που διαδραμάτισε η Lehman Brothers στην εξάπλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου