Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Βρετανία: Συνεχίζεται το χάος στα αεροδρόμια
Εικόνες χάους καταγράφονται στα αεροδρόμια της Βρετανίας. Χιλιάδες χαμένες αποσκευές, πολύωρες καθυστερήσεις, τεράστιες ουρές και ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή είναι μερικά από τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ταξιδιώτες. Η εν λόγω κατάσταση δεν επηρεάζει την Ελλάδα ξεκαθαρίζει ο ΕΟΤ σημειώνοντας «δεν ανησυχούμε για ακυρώσεις πτήσεων προς τη χώρα μας».

Η British Airways ανακοίνωσε στη Βρετανία ότι μόνο αυτό τον Ιούλιο θα ακυρώσει 650 επιπλέον προγραμματισμένες πτήσεις της. Από την αρχή της πανδημίας περίπου 30.000 εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου είτε απολύθηκαν είτε παραιτήθηκαν και, αν σ’ αυτούς προστεθούν όσοι απουσιάζουν με αναρρωτική άδεια.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που προτάθηκε ακόμη και η βοήθεια του στρατού για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στα αεροδρόμια της Βρετανίας. Πρόταση που απορρίφθηκε από την Βρετανική κυβέρνηση, η οποία όμως ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να διευκρινίσουν μέχρι την Παρασκευή ποιες πτήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, αλλά και να καταθέσουν προτάσεις για την οριστική λύση του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα αφορούν κυρίως τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Easyjet, της οποίας μάλιστα ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων παραιτήθηκε τη Δευτέρα καθώς η εταιρεία του αναγκάστηκε να ακυρώσει 742 πτήσεις μόνο τον προηγούμενο μήνα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου