Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Κύπρος: Έκρηξη βόμβας σε εν κινήσει όχημα
Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (5/7) σε αυτοκίνητο στη Λάρνακα της Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό, που χαρακτηρίζεται ως απόπειρα φόνου, σημειώθηκε γύρω στις 5:50 το πρωί στην περιοχή της Ορόκλινης, όταν 30χρονος κάτοικος της περιοχής, ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του διανύοντας μια μικρή απόσταση.

Σε κάποια στιγμή ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στο όχημα.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αφού τραυματίστηκε στο χέρι.

Σύμφωνα με το cyprustimes, η έκρηξη, σημειώθηκε λίγο μετά αφότου, ο 30χρονος αναχώρησε με το όχημά του από την οικία του που βρίσκεται σε κοντινό σημείο.

Από τις πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή και στο βαν του 30χρονου, φαίνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κάτω από την πόρτα του οδηγού. Όπως όλα δείχνουν, το γεγονός ότι ο 30χρονος τη γλίτωσε με τραύμα στο χέρι, τον καθιστά τυχερό.

Το ενδεχόμενο ο εκρηκτικός μηχανισμός να πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο είναι ανοικτό και ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας που διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου «η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή και άρχισαν έρευνες στη περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται και πυροτεχνουργοί του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι οποίοι διενεργούν εξετάσεις, ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος». Πρόσθεσε ότι «διεξάγονται όλες οι απαραίτητες έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος του μηχανισμού και ο τρόπος με τον οποίο πυροδοτήθηκε».
cyprustimes.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου