Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Φιλιππίνες: Υπαλλήλοι δημαρχείου απειλούνται με πρόστιμο αν ...δεν χαμογελούν !
Μια απίστευτη απαίτηση έχει δήμαρχος στις Φιλιππίνες από το προσωπικό των υπηρεσιών και τους αξιωματούχους. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχει καταστήσει υποχρεωτικό σε όλους να χαμογελούν όταν είναι στη δουλειά και απειλεί με ποινές αυτούς που δεν συμμορφώνονται.

Όπως σημειώνει ο Guardian, ο Αριστοτέλης «Άρης» Λ Αγγίρε, δήμαρχος Μουλανέι στο Κεζόν, προσπάθησε να αντιμετωπίσει ένα προφανές πρόβλημα χαμηλής ψυχολογίας μεταξύ του προσωπικού υπογράφοντας εκτελεστικό διάταγμα για την υιοθέτηση μιας «πολιτικής χαμόγελου». 
Τι αναφέρει η διαταγή

Η πολιτική αυτή θα αποτελέσει ένα από τα εμβληματικά προγράμματα της διοίκησης, σύμφωνα με τη διαταγή, και θα «προσδώσει ειλικρίνεια δείχνοντας ένα αίσθημα ηρεμίας και φιλικής ατμόσφαιρας».

Ο «Άρης» αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει «αυστηρή συμμόρφωση» με την πολιτική μεταξύ «όλων των υπηρεσιών, γραφείων, μονάδων και τμημάτων» κατά την εξυπηρέτηση του κοινού και ότι οι ανθρώπινοι πόροι θα παράσχουν περαιτέρω λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρακολούθησης του προσωπικού.

«Κάθε υπάλληλος/αξιωματούχος που διαπιστώνεται μέσω κατάλληλων μέτρων ότι έχει παραβιάσει την παρούσα διαταγή θα αντιμετωπίζει πιθανές διοικητικές ευθύνες σε σχέση με τους ισχύοντες νόμους, πολιτικές, κατευθυντήριες γραμμές, κανόνες και κανονισμούς», αναφέρει η διαταγή, η οποία φέρει ημερομηνία 5 Ιουλίου.
«Δεν είναι μόνο ο Άρης»

Ο Αγκίρε δεν είναι ο μόνος αξιωματούχος που επιμένει ότι τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι πιο χαρούμενα. Ο Κέβιν Ανάρνα, πρόσφατα εκλεγμένος δήμαρχος της Σιλάνγκ, νότια της Μανίλας, έδωσε επίσης εντολή στους υπαλλήλους να μη συνοφρυώνονται, υποσχόμενος ένα νέο στυλ εξυπηρέτησης.

«Πρώτo απ’ όλα πρέπει να είναι ότι όταν πηγαίνετε στο δημαρχείο, όλοι οι υπάλληλοι χαμογελάτε. Το συνοφρύωμα απαγορεύεται», δήλωσε η Ανάρνα σε ομιλία της, την οποία μετέδωσε το ABS-CBN. «Κάποιοι από τους υπαλλήλους μας, δεν ξέρω αν συνελήφθησαν από δυσαρέσκεια», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου