Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε ΕΕ και Λιθουανία για το ΚαλίνινγκραντΠ

ροειδοποίηση προς τη Λιθουανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα λάβει «σκληρά μέτρα» εναντίον τους εάν δεν αποκατασταθεί η διαμετακόμιση εμπορευμάτων από και προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ απηύθυνε την Παρασκευή η Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.

«Εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί τις επόμενες μέρες, τότε η Ρωσία θα λάβει σκληρά μέτρα κατά της Λιθουανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Το ζήτημα άργησε να επιλυθεί», πρόσθεσε.

Όπως είπε ακόμη, στο πλαίσιο εν εξελίξει συζητήσεων που διεξάγει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη Λιθουανία και την Ε.Ε. έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί στο κοντινό μέλλον. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιθουανία, το έδαφος της οποίας βρίσκεται ανάμεσα στη μητροπολιτική Ρωσία και τον θύλακα Καλίνινγκραντ στη Βαλτική, απαγόρευσε την μέσω της επικράτειάς της μεταφορά εμπορευμάτων που υπόκεινται σε ευρωπαϊκές κυρώσεις από και προς τον θύλακα της Βαλτικής, κάτι που η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μην αφήσει ατιμώρητο.

https://www.businessnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου