Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Σάλος στη Γερμανία για τον χλιδάτο γάμο του υπουργού Οικονομικών
Ευκαιρία επίδειξης πλούτου και ισχύος αποτέλεσε ο γάμος πολυτελείας που έκαναν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ και η πολιτική συντάκτης της τηλεόρασης της WELT Φράνκα Λέφελντ, με αποτέλεσμα να γίνει “χαμός” από πικρόχολα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχόλια που αφορούσαν τις πολυτελείς επιλογές του ζευγαριού εν μέσω πολέμου, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Ο γερμανικός Τύπος αποκαλεί το ζευγάρι ‘Κριστιάνκα”,λέξη που είναι σύντμηση των Κρίστιαν και Φράνκα. Γράφουν λοιπόν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι «Κριστιάνκα», τέλεσαν σε στενό κύκλο τον πολιτικό τους γάμο την περασμένη Πέμπτη στο Μουσείο του «νησιού των πλουσίων», το Ζιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Ακολούθησε το Σάββατο η θρησκευτική τελετή στην ευαγγελική εκκλησία του Αγίου Σεβερίνου, επίσης στο Ζιλτ.


Μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος μάλιστα έγινε επίσης στόχος σχολίων, καθώς έφθασε στο νησί πιλοτάροντας το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Από τον κόσμο των επιχειρήσεων, στον γάμο παρέστη ο επικεφαλής του Ομίλου της Volkswagen, ο Χέρμπερτ Ντις.

Τα σχόλια των ΜΜΕ και του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούσαν κυρίως την επιλογή ενός σπορ αυτοκινήτου Porsche Targa για την άφιξη της νύφης στην εκκλησία, αλλά και για την αποχώρηση του ζευγαριού από αυτήν, καθώς και την κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών για την ασφάλεια των τελετών και τον αποκλεισμό δρόμων κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Φυσικά δεν έμεινε χωρίς σχόλια η επιλογή ενός ιδιαίτερα ακριβού και κοσμικού εστιατορίου για τη δεξίωση.Αλλά δεν είναι αυτά τα μόνα σκανδαλώδη στον γάμο. Πολύ αρνητικά σχολιάστηκε και το γεγονός ότι τελέστηκε θρησκευτικός γάμος, παρά το ότι τόσο ο Λίντνερ όσο και η Φράνκα Λέφελντ έχουν προ πολλού επισήμως αποχωρήσει από την γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία. Αυτή η αποχώρηση τους επέτρεψε να απαλλαγούν και από τη σχετική οικονομική εισφορά.


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου