Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Γερμανία: Σκέψεις να ανοίξουν δημόσιες θερμαινόμενες δομές
«Συναγερμός» στη Γερμανία για τις μελλοντικές ελλείψεις φυσικού αερίου. Σκοπεύουν να μετατρέψουν ακόμα και στάδια σε θερμαινόμενους χώρους για πολίτες που δεν θα είναι σε θέση να πληρώνουν θέρμανση τον χειμώνα.


Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Bild, oι ελλείψεις φυσικού αερίου και το εκτοξευμένο κόστος θέρμανσης μπορεί να κάνουν πολλούς Γερμανούς να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς θέρμανσης αυτόν τον χειμώνα, προσθέτοντας ότι η Ένωση Πόλεων και Δήμων της χώρας πρότεινε να παράσχουν στους πιο ευάλωτους, πρόσβαση σε θερμαινόμενους χώρους.
Ορισμένες γερμανικές πόλεις έχουν ήδη προχωρήσει σε τέτοια σχέδια, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η πόλη Λουντβιχσχάφεν της δυτικής Γερμανίας πρόκειται να μετατρέψει την αρένα της Friedrich-Ebert-Halle σε μια γιγάντια θερμαινόμενη αίθουσα, ανέφερε η Bild, επικαλούμενη τη δήμαρχο της πόλης, Jutta Steinruck.

Η εγκατάσταση αυτή που φιλοξενούσε αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και συναυλίες και χρησίμεψε και ως κέντρο εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 θα σώζει τώρα τους ανθρώπους από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, γράφουν γερμανικά δημοσιεύματα.
Το φυσικό αέριο θα προκαλέσει «τσουνάμι» αυξήσεων το 2023

Δυσοίωνες ήταν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κοινής ωφέλειας Uniper στη Γερμανία για τις αυξήσεις που θα προκαλούν λόγω του φυσικού αερίου.


«Θα υπάρξει τεράστια αύξηση, αυτό πρέπει να περιμένουν οι Γερμανοί καταναλωτές και εναπόκειται σε όλους μας τώρα να κάνουμε κάτι γι' αυτό», είπε στους δημοσιογράφους. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τους υψηλότερους λογαριασμούς είναι να καταναλώνουμε λιγότερο φυσικό αέριο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το νέο σκηνικό φέρνει τα γερμανικά νοικοκυριά και τις βιομηχανίες απέναντι σε ένα «τεράστιο κύμα» αύξησης του κόστους ενέργειας που θα αρχίσει να χτυπά τους λογαριασμούς το επόμενο έτος, όπως προειδοποίησε η εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper SE.

Οι περισσότεροι πελάτες κλειδώνουν τις τιμές για ένα χρόνο και δεν αισθάνονται ακόμη τον αντίκτυπο του αυξανόμενου κόστους χονδρικής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uniper Klaus-Dieter Maubach. Ο γίγαντας του φυσικού αερίου αναζήτησε κυβερνητική διάσωση εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, σημειώνει το Bloomberg.


https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου