Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Η Αυστραλία ψάχνει για καθαριστές με 86.000 ευρώ το χρόνο !
Εταιρείες καθαρισμού φτάνουν ως και τα 60 δολάρια μεροκάματο, αλλά οι Αυστραλοί θέλουν δουλειές που να νιώθουν καλά ψυχολογικά, ακόμα και με λιγότερα.Η Γη της Επαγγελίας; Σύμφωνα με την DailyMail ναι, καθώς η Αυστραλία πληρώνει αδρά τις υπηρεσίες καθαρισμού. Υπηρεσίες τις οποίες εκτιμάμε δεόντως όταν μας λείπουν.

Στη χώρα των καγκουρό λοιπόν έχουν έλλειψη από καθαριστές-καθαρίστριες. Ο κόσμος δεν πηγαίνει να ασχοληθεί με αυτές τις δουλειές, οπότε οι αρχές θέλουν να τους δελεάσουν. Έτσι μια εταιρεία καθαρισμού στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας αύξησε την ωριαία τιμή για τις καθαρίστριες στα 45 δολάρια (ή 43 ευρώ).Αυτό σημαίνει ότι ένας νεοεισερχόμενος στη δουλειά που εργάζεται, οκτώ ώρες τη μέρα πενθήμερος θα κερδίζει ετησίως 90.000 δολάρια (86.000 ευρώ).

Η Joy Vess της εταιρείας καθαρισμού Absolute Domestics εξήγησε ότι ο λόγος πίσω από την αύξηση των τιμών της ήταν για να προσελκύσει περισσότερο προσωπικό. Εξήγησε ότι η προηγούμενη αμοιβή ήταν στα 35$ την ώρα (33,5), ωστόσο υπήρχε μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Δεδομένου ότι τα 35$ την ώρα δεν ήταν αρκετά για να προσελκύσουν νέο προσωπικό, αποφάσισε πρόσφατα να ανεβάσει την αμοιβή στα 45$ την ώρα, αλλά και πάλι δεν έχει καταφέρει ακόμα να έχει όσο προσωπικό θέλει με βάση τις ανάγκες της.

Άλλες εταιρείες καθαρισμού στην Αυστραλία αυξάνουν επίσης τις τιμές τους, με την Urban Company να προσφέρει θέσεις εργασίας με ωριαίες τιμές έως και 54,99 $ την ώρα (53 ευρώ) και να υπόσχεται έως και 60$ την ώρα (57,5).

Σύμφωνα με το News.com, στοιχεία από το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής έδειξαν ότι 1,3 εκατομμύρια Αυστραλοί εγκατέλειψαν τη δουλειά τους πέρυσι στο κύμα της «μεγάλης παραίτησης».

Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων ζητάνε περισσότερα από τη δουλειά τους. Πιο ικανοποιητικές θέσεις εργασίας και επαγγέλματα που είναι καλύτερα για την ψυχική τους ευεξία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει χαμηλότερο μισθό σε σχέση με τη δουλειά που παράτησαν.


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου