Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Έρχονται 40αρια σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και 47 στην Ισπανία !
Συναγερμό για καύσωνα σημαίνουν οι επιστήμονες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, από την Πορτογαλία μέχρι τη Γερμανία, ένα μήνα μετά τις ιστορικές υψηλές θερμοκρασίες του περασμένου μήνα.

Σε τμήματα της Γαλλίας και της Γερμανίας ενδέχεται να καταγραφούν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα, ενώ το θερμόμετρο στην Ιβηρική θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τους 47 βαθμούς Κελσίου, λένε οι επιστήμονες.

Περιοχές της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου αναμένεται επίσης να δουν παρόμοιες θερμοκρασίες αυτό το Σαββατοκύριακο. Και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στην ιστορία.


Η αφόρητη ζέστη έχει ήδη επηρεάσει την Ιβηρική τις τελευταίες ημέρες, με θερμοκρασίες 4-5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον εποχιακό κανόνα, οδηγώντας σε υψηλές υψηλές τιμές πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία. Μέσα στην εβδομάδα, η θερμοκρασία είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη και στους 7 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο, φθάνοντας τους 46-47 βαθμούς Κελσίου στη Σεβίλλη, για παράδειγμα.

Καθώς η χαμηλή πίεση αναπτύσσεται στα δυτικά της Ευρώπης, αυτή η έντονη ζέστη σε όλη την Ιβηρική θα μετακινηθεί προς τα βόρεια μέσω της Γαλλίας, πιθανώς να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το Σαββατοκύριακο και να σαρώσει προς τα ανατολικά μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι πιθανό να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας και ακόμη και στις Κάτω Χώρες μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο. Εάν η ζέστη όντως φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών των 38,7 βαθμών Κελσίου που σημειώθηκε στο Cambridge τον Ιούλιο του 2019, κινδυνεύει να σπάσει.

Καθώς η ζέστη επιμένει στη δυτική Ευρώπη, οι θερμοκρασίες σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου θα ανέβουν επίσης κατά 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα, υπερβαίνοντας τους 40 βαθμούς Κελσίου σε όλη την Ιταλία και στα Βαλκάνια. Μέχρι τη Δευτέρα της επόμενης εβδομάδας, θα μπορούσε κάλλιστα η κεντρική, η νότια και η δυτική Ευρώπη να έχουν θερμοκρασίες σημαντικά υψηλότερες από το κανόνα, με τις συνθήκες καύσωνα να είναι ευρέως διαδεδομένες.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου