Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Γερμανία: Πτώση 18,1% στις πωλήσεις οχημάτων τον Ιούνιο
Ισχυρή πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις οχημάτων τη Γερμανία για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αρχή μεταφορών της χώρας (KBA), τονίζοντας πως ο κλάδος πλήττεται από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Για τον περασμένο μήνα, πωλήθηκαν 224.855 οχήματα στη γερμανική αγορά, μειωμένα κατά 18,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021.

Οι πωλήσεις νέων οχημάτων υποχώρησαν κατά 10,2% σε σχέση με τον Μάιο του 2022 και κατά 21,5% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022.


Για το α΄ εξάμηνο του έτους, στη Γερμανία πωλήθηκαν 1,2 εκατ. οχήματα, μειωμένα κατά 11% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2021.

Ο κλάδος ήδη από το 2021 προσπαθούσε να συνέλθει από μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, πριν προστεθούν σε αυτά τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα, που ενίσχυσαν τη δυσκολία προμήθειας ανταλλακτικών, όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πέτερ Φας, της Ernst & Young, δεν υπάρχουν σημάδια πως η αγορά αυτοκινήτων της Γερμανίας θα μπορούσε να «γυρίσει» το κλίμα στο β' εξάμηνο του 2022.


«Πέρα από τα εφοδιαστικά προβλήματα, ο ενισχυμένος πληθωρισμός περιορίζει τη θέληση των καταναλωτών για αγορές» σημείωσε ο ίδιος.
Insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου