Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Έρχεται το ρομπότ - ανθρωποειδές Tesla Bot
Στο οικονομικό φόρουμ του Κατάρ μίλησε ο Έλον Μασκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ρομποτικός άνθρωπος της Tesla θα παρουσιαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ρομπότ ονομάζεται «Tesla Bot», αν και το όνομα του είναι «Optimus Subprime». Σύμφωνα με τη Daily Mail το ρομπότ θα έχει ύψος σχεδόν δύο μέτρα και θα μπορεί να περπατάει με ταχύτητα 5 μίλια την ώρα και να σηκώνει έως 150 κιλά.

Ο Optimus Subprime είναι σχεδιασμένος ώστε να διαχειρίζεται «επικίνδυνες και βαρετές» εργασίες, σε εργοστάσια ή άλλα περιβάλλοντα. Θα είναι «φιλικός» και πιστός σύντροφος, σαν κατοικίδιο ζώο. Θα μπορεί να διεκπεραιώνει σειρά εργασιών, όπως να συνδέει βίδες σε αυτοκίνητα με κλειδί ενώ θα μπορεί έως και να βοηθάει στα ψώνια. Μέχρι στιγμής, οι απεικονίσεις του ρομπότ που έχουν κυκλοφορήσει το δείχνουν να μοιάζει αρκετά με τα ρομπότ «NS5» στην αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2004, «I, Robot».

Ο ιδρυτής της Tesla δήλωσε σχετικά με τον ρομποτικό άνθρωπο, «ελπίζω ότι θα έχουμε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο για να δείξουμε στον κόσμο. Έχουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα στην Tesla με την οποία συνεργάζομαι στενά για να έχουμε έτοιμο ένα πρωτότυπο ανθρωποειδές ρομπότ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Στο ρομπότ θα περιλαμβάνεται ο υπολογιστής Autopilot, τον οποίο η Tesla χρησιμοποιεί και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Ο Autopilot θα επιτρέπει στον ρομποτικό άνθρωπο να αναγνωρίζει αντικείμενα του πραγματικού κόσμου. Παρόλα αυτά, ο «Optimus Subprime» θα έχει τους δικούς του προσαρμοσμένους αισθητήρες. Στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του ρομπότ θα τοποθετηθούν οι κάμερες Autopilot της Tesla ενώ η εσωτερική του λειτουργία θα τροφοδοτείται από υπολογιστή της εταιρείας.

Πηγή: imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου