Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ryanair: Τριήμερη απεργία στην Πορτογαλία
Θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, ένα πορτογαλικό συνδικάτο κήρυξε τριήμερη απεργία στα τέλη Ιουνίου (από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουνίου) στην ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.


Το Εθνικό Συνδικάτο Προσωπικού Πολιτικής Αεροπορίας (SNPVAC) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η κινητοποίηση έχει ως στόχο να επιστήσουμε την προσοχή στα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται η αξιοπρέπεια των εργαζομένων» και καλεί την Ryanair να σεβαστεί την εργατική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι η κίνηση στα αεροδρόμια έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία της Covid-19 (τόσο στην Πορτογαλία όσο και στα περισσότερα της Ευρώπης), γεγονός που σημαίνει ότι η απεργία ενδέχεται να επηρεάσει άμεσα την ομαλή λειτουργία του.
Ισχυρό πλήγμα για την Ryanair

Η SNPVAC κατηγορεί τη Ryanair για «καταχρηστικές πρακτικές», ότι απέλυσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και κάνει διακρίσεις σε βάρος των μελών της, ιδίως σε ό,τι αφορά τον χρόνο εργασίας και τις προαγωγές.

Επίσης τα ισπανικά συνδικάτα της Ryanair απείλησαν χθες ότι θα κατέβουν σε εξαήμερη απεργία, από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου, ενώ αναφέρεται ότι η ιρλανδική εταιρεία αντιμετώπισε ήδη μια απεργία για μισθολογικά ζητήματα στην Ιταλία και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τα συνδικάτα στο Βέλγιο και τη Γαλλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μάικλ Ο’Λίρι, είπε ότι οι απειλές των συνδικάτων δεν θα έχουν καμία επίπτωση στις πτήσεις αυτό το καλοκαίρι καθώς η Ryanair πραγματοποιεί πτήσεις από και προς έξι αεροδρόμια της Πορτογαλίας και υπολογίζει ότι φέτος θα μεταφέρει περίπου 13 εκατομμύρια επιβάτες από και προς τη χώρα αυτή της Ιβηρικής.

https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου