Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Συνάντηση του Έλληνα Προξένου στη Στουτγάρδη με τον Έλληνα Δήμαρχο του Holzgerlingen
Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκα τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στη Στουτγάρδη κ. Συμεών Λιναρδάκη.
Φυσικά, δεν μπορείς να αρνηθείς την πρόσκληση του ανώτατου Έλληνα αξιωματούχου της χώρας.
Αυτό είναι υπέροχο. Το Γενικό Προξενείο στη Στουτγάρδη είναι υπεύθυνο για περίπου 120.000 Έλληνες της χώρας και έχει τα χέρια του γεμάτα. Στατιστικά μιλώντας είναι μόνο rd. 85.000 Έλληνες που ζουν στη Baden-Württemberg, αφού όλοι με διπλή υπηκοότητα, όπως εγώ, δεν μετράνε. Παρόλα αυτά πρέπει να επισκεφθούν και το προξενείο για διάφορες υπηρεσίες.
Ανταλλάξαμε για περίπου μία ώρα.
Τα κύρια θέματα που συζητήσαμε ήταν τα θέματα ένταξης και ανάληψης μεγαλύτερης ευθύνης για τους μετανάστες στη Γερμανία.
Το γεγονός ότι είμαι ο πρώτος δήμαρχος ελληνικής καταγωγής στη Γερμανία και ο μοναδικός στη Βάδη-Βυρτεμβέργη διώκεται με μεγάλη χαρά από τον Γενικό Πρόξενο, αλλά δείχνει και ότι υπάρχει ανάγκη να προλάβουμε.
Η Γερμανία κάνει το επιπλέον μίλι για να ενσωματώσει και να προωθήσει ανθρώπους που έρχονται εδώ από όλο τον κόσμο. Και οι δύο ήμασταν ή συμφωνούμε ότι αυτό είναι ακόμη υπερβολικό, επειδή είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι που έρχονται εδώ να πρέπει επίσης να καταβάλουν μια προσπάθεια για να ενσωματωθούν.
Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις επ' αυτού, αλλά οι εμπειρίες μου σίγουρα επιβεβαιώνουν τη στάση μου πολύ εντυπωσιακή, γιατί στην παιδική μου ηλικία δεν υπήρχαν προσπάθειες του γερμανικού κράτους και εξακολουθούσε να λειτουργεί με την ενσωμάτωση. Και όχι μόνο με εμένα, αλλά με όλους τους συμμαθητές μου του τότε μεγάλου ελληνικού εκκλησιάσματος στο Bietigheim-Bissingen.
Η ενσωμάτωση δεν είναι μονόδρομος! Κατά τη γνώμη μου, οι συνθήκες εδώ δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Δυστυχώς, δεν κάνουμε μια ανοιχτή και κριτική συζήτηση γι' αυτό.
Κάποιες κατευθύνονται αμέσως στη δεξιά άκρη και οι άλλες ήταν απλά τυχεροί ή είχαν ιδανικές συνθήκες από το σπίτι.
Καλό θα ήταν επιτέλους να μπορούσαμε να βάλουμε κάτω το ιστορικό συγκρότημα στη Γερμανία και να κάνουμε μια σοβαρή πολιτική συζήτηση επ' αυτού.

Ioannis Delakos


Δήμαρχος Holzgerlingen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου