Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Γερμανία για Ελλάδα: «Θα αντιδράσουμε σκληρά αν απειληθεί κράτος-μέλος μας»
Δηλώσεις στην ΕΡΤ έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, εκφράζοντας τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Χαρακτηριστικά είπε πως το Βερολίνο θα αντιδράσει σκληρά έναντι όποιου απειλεί κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Όσον αφορά στην οικονομία, ο υπουργός είπε για τη χώρα μας ότι «τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες και η οικονομική εξέλιξη δείχνει ότι αυτές ήταν επιτυχημένες» και ότι πλέον «αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο με τον τερματισμό της ενισχυμένης εποπτείας των ελληνικών δημοσιονομικών από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Συμπλήρωσε, δε, ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν τελειώσει, αφού το χρέος παραμένει υψηλό και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ενίσχυσης, αλλά η κατεύθυνση είναι σωστή και χρήζει μεγάλου σεβασμού».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε αν μπορεί η Ελλάδα να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της Γερμανίας, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ απάντησε ως εξής: «Ναι. Κανείς δεν επιτρέπεται να θέτει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε., χωρίς να υπάρχει σκληρή αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε επαφές συνομιλιών και μία διπλωματική συμφωνία, υπό την προϋπόθεση η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία να γίνονται σεβαστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου