Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Αρνητική πρωτιά για την Αυστραλία στη χρήση ναρκωτικών
Η Αυστραλία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας 20 χωρών ως προς τη χρήση του ψυχοενεργού διεγερτικού ναρκωτικού methylamphetamine (μεθυλαμφεταμίνη ή μεθαμφεταμίνη ή πιο απλά meth), σύμφωνα με ανάλυση λυμάτων.

Ειδικότερα, η Australian Criminal Intelligence Commission (ACIC), στην πιο πρόσφατη έρευνά της επεσήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2021, η κατανάλωση meth στη χώρα ήταν η υψηλότερη, κατά κεφαλήν, σε σχέση με άλλα κράτη σε Ευρώπη, Ασία και Ωκεανία.

Μάλιστα, για πρώτη φορά από το 2017 η χρήση meth, κοκαΐνης και MDMA (ecstasy) στις μεγάλες πόλεις ήταν περισσότερη από την επαρχία, με το Περθ στην πρώτη θέση.

Η κατανάλωση παράνομων διεγερτικών ουσιών παρουσιάζει στοιχεία αύξησης τελευταία, καθώς ζούμε πλέον με την COVID-19, αλλά δεν είναι ακόμη σε επίπεδο που ήταν προ-πανδημίας.

Η παρακολούθηση των λυμάτων σε εθνικό επίπεδο συγκρίνει δείγματα που ελήφθησαν ανά τη χώρα μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου φέτος.

Ο επικεφαλής της ACIC, Michael Phelan, δήλωσε ότι σε αυτήν την περίοδο χαλάρωσαν οι περιορισμοί στις περισσότερες Πολιτείες και Περιοχές.

«Οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος έχουν υπερδιπλασιάσει τις προσπάθειές τους να προμηθεύσουν τις αγορές παράνομων ναρκωτικών καθώς τα μέτρα για την COVID-19 χαλάρωσαν, έχοντας, παράνομα σημαντικά έσοδα, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, κυρίως από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου», δήλωσε ο κ. Phelan.

«Η τακτική και σε σχεδόν πραγματικό χρόνο παρακολούθηση των λυμάτων επιτρέπει στην ACIC και τους συνεργάτες μας να εντοπίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες απειλές των ναρκωτικών, εγκαίρως, αλλά και να παρακολουθούμε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων μας».

Όσον αφορά στην ανάλυση των στοιχείων του Sewage Core Group Europe (SCORE), η Αυστραλία βρέθηκε και στην υψηλότερη θέση στη χρήση methylamphetamine, κοκαΐνης και MDMA, μαζί, σε σύγκριση με χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία και η Νότια Κορέα.

Μόνο για την κατανάλωση MDMA από τις 26 χώρες που υπάρχουν στοιχεία η Αυστραλία ήταν 5η, ενώ στην κάνναβη ήταν 6η από 16 χώρες.

https://neoskosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου