Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ελληνικό Σχολείο ΛουξεμβούργουΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας Λουξεμβούργου για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-2023, στα τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου/Λυκείου και Ενηλίκων.
Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και η φοίτηση των παιδιών είναι δωρεάν. Δεν αποτελεί κύριο σχολείο αλλά λειτουργεί απογευματινά ως συμπληρωματικό προαιρετικό σχολείο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας. Απευθύνεται σε παιδιά μικτών γάμων και στα παιδιά των ομογενών που φοιτούν σε άλλα σχολεία δημόσια ή ιδιωτικά όπου η διδασκαλία δεν γίνεται στην ελληνική γλώσσα. Στο Σχολείο γίνονται δεκτοί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Γαλλίας. Μπορούν να λειτουργήσουν και τμήματα για αλλογενείς μαθητές που ενδιαφέρονται να μάθουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα, ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών.
Λειτουργούν τμήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικού και Γυμνασίου), για όσα παιδιά ενδιαφέρονται να μάθουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία και να προσεγγίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση. Η οργάνωση των μαθημάτων γίνεται σε διάφορα επίπεδα, ανάλογα με το επίπεδο γνώσης και τις ανάγκες των μαθητών.
Στα πλαίσια των προσπαθειών για την προώθηση της Ελληνόγλωσσης παιδείας στο Λουξεμβούργο, στο σχολείο θα λειτουργήσei και τμήμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας για Ενηλίκους.
Τα μαθήματα για τα τμήματα των παιδιών γίνονται σε αίθουσες που διατίθενται από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου Ι, στο Kirchberg.
Οι νέοι μαθητές και ενήλικες που ενδιαφέρονται να εγγραφούν παρακαλούνται:να επικοινωνήσουν με την εκπαιδευτικό Φρυγανά Μαρία, τηλ. (00352) 621291076 ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@teg-lux.europe.sch.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου