Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ηνωμένο Βασίλειο: Απεργία σε μετρό και τρένα την επόμενη εβδομάδα
Τα συνδικάτα του κλάδου Μεταφορών ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τις μεγαλύτερες στα σιδηροδρομικά δίκτυα από το 1989.


Το σιδηροδρομικό συνδικάτο RMT ανέφερε ότι περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι της National Rail και 13 άλλες εταιρείες θα αποχωρήσουν στις 21 Ιουνίου για να συμπέσουν με την απεργία του μετρό στο Λονδίνο, ενώ άλλοι 40.000 θα απεργήσουν στις 23 και 25 Ιουνίου.

Μόνο ένα στα πέντε τρένα πρόκειται να κυκλοφορήσει τις ημέρες της απεργίας.

Ο γενικός γραμματέας του RMT, Μικ Λιντς, προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες απεργίες εάν δεν επιλυθεί η διαμάχη για τις περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας.

«Θέλουμε ένα σύστημα μεταφορών που να λειτουργεί προς όφελος των ανθρώπων, για τις ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντός μας – όχι για ιδιωτικό κέρδος. Καλούμε ολόκληρο το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για την υποστήριξη του RMT και των μελών μας σε αυτόν τον αγώνα», τόνισε.

«Ελπίζουμε ειλικρινά οι υπουργοί να ενθαρρύνουν τους εργοδότες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε μια λογική διευθέτηση με το RMT», είπε ο Λιντς.

Το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε τους εργοδότες να μην υποχωρήσουν στα αιτήματα των απεργών, επικαλούμενο ότι οι αυξήσεις στους μισθούς θα πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε υψηλό 40 ετών.

thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου