Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Εσθονία: Υψωσε τείχος στα σύνορά της με τη Ρωσία
Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα του τείχους που κατασκευάζει η Εσθονία στα σύνορά της με τη Ρωσία, σύμφωνα με την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή της Βαλτικής χώρας.


Το τμήμα μήκους 23,5 χιλιομέτρων του τείχους στο νοτιοανατολικό τμήμα του κράτους-μέλους της ΕΕ και του NATO ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη, έναν χρόνο πριν από την προθεσμία που είχε οριστεί και υπό το φόβο επέκτασης του πολέμου από την Ουκρανία στις γειτονικές χώρες.

Το ύψους δύο μέτρων τείχος, με αγκαθωτό συρματόπλεγμα στην κορυφή και εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης αναμένεται να επεκταθεί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

«Ζούμε σε μια εποχή που η ασφάλεια των συνόρων είναι σημαντικότερη παρά ποτέ», είπε ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής Έγκερτ Μπέλιτσεφ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Θύμισε επίσης την κρίση στα ανατολικά εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πέρυσι, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπάθησαν να μπουν σε χώρες της Ευρώπης παράτυπα μέσω της Λευκορωσίας.

Η Εσθονία άρχισε να ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων της με τη Ρωσία, μήκους 338 χιλιομέτρων, πριν από μερικά χρόνια.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου