Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Βρετανία: Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου


Εξαρτάται από τις αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια αν θα καταφέρουν να αποφύγουν τις σκηνές χάους στα αεροδρόμια το φετινό καλοκαίρι σημειώνει η κυβέρνηση της Βρετανίας, λίγο μετά τη δημοσίευση ενός σχεδίου 22 σημείων με μέτρα που έχει εφαρμόσει για να στηρίξει τη βιομηχανία.

«Εξαρτάται τώρα από τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρίες να δεσμευθούν στην εκτέλεση των πτήσεων που έχουν υποσχεθεί ή να τις ακυρώσουν προσφέροντας άπλετο χρόνο ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις σκηνές που είδαμε το Πάσχα και κατά τις σχολικές διακοπές», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς της Βρετανίας.

Η χρονιά αυτή έχει ως τώρα σημαδευτεί από εκτεταμένα προβλήματα, όπως μεγάλες ουρές και ακυρωμένες πτήσεις, που προκλήθηκαν από ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα οι αερομεταφορείς και οι εταιρίες διαχείρισης αεροδρομίων να δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη συσσωρευμένη ζήτηση μετά την πανδημία της COVID-19.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε την περασμένη εβδομάδα τους κανόνες για τις χρονοθυρίδες των αεροδρομίων προκειμένου να επιτρέψει σε αεροπορικές εταιρίες να εκπονήσουν πιο ρεαλιστικά πτητικά προγράμματα και να αποφύγουν τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Σήμερα το πρωί, το δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι το Χίθροου, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Βρετανία, αναγκάστηκε να ζητήσει από τις εταιρίες να ακυρώσουν 30 προγραμματισμένες πτήσεις καθώς οι αριθμοί των επιβατών ξεπερνούσαν τις δυνατότητες του αεροδρομίου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου