Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η Φινλανδία «είναι έτοιμη να πολεμήσει» αν δεχτεί ρωσική επίθεση

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελσίνκι και Μόσχα είναι τεταμένες τις τελευταίες εβδομάδες


Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Φινλανδίας, στρατηγός Τίμο Κίβινεν, δήλωσε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για μια ρωσική επίθεση και θα προβάλει σκληρή αντίσταση σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.
Οι Φινλανδοί έχουν το κίνητρο για να πολεμήσουν και η χώρα κατέχει ένα σημαντικό οπλοστάσιο, είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος σε συνέντευξη που παραχώρησε.«Η Φινλανδία έχει διατηρήσει υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έχοντας πολεμήσει δύο πολέμους τη δεκαετία του 1940 ενάντια στον ανατολικό γείτονά της, με τον οποίο μοιράζεται σύνορα 1287 χιλιομέτρων» σημείωσε ο στρατηγός.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «αναπτύξαμε συστηματικά τη στρατιωτική μας άμυνα ακριβώς για αυτόν τον τύπο πολέμου που διεξάγεται εκεί [στην Ουκρανία], με μαζική χρήση δύναμης πυρός, τεθωρακισμένων δυνάμεων αλλά και αεροπορίας».

«Η Ουκρανία είναι μια δύσκολη «μπουκιά» [για τη Ρωσία] και το ίδιο θα ήταν και η Φινλανδία» κατέληξε.

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελσίνκι και Μόσχα είναι τεταμένες τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την ανοιχτή πρόθεση της Φινλανδίας να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ ως απάντηση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου