Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ηνωμένο Βασίλειο: Τέλος στις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα !
Στον τερματισμό των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωρά το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, ανακοίνωσε την επένδυση κεφαλαίων στην επέκταση του δικτύου φόρτισης και στη στήριξη άλλων οχημάτων κινούμενων με μπαταρίες.
Τι ίσχυε για τις επιδοτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησαν το 2011. Μάλιστα, προκάλεσαν τη μείωση στην τιμή περισσότερων από 500.000 αυτοκινήτων στη χώρα την τελευταία δεκαετία.

Συγκεκριμένα, για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας έως 32.000 λίρες μπορούσε κανείς να λάβει επιδότηση 1.500 λιρών, μέχρι σήμερα. Η συγκριμένη τιμή είναι ήδη μειωμένη, καθώς έως το Δεκέμβριο του 2021 η επιδότηση έφτανε τις 2.500 λίρες για την αγορά ενός οχήματος 35.000 λιρών.

Επιπλέον, στην αρχή του προγράμματος το 2011, η επιδότηση άγγιζε ακόμα και τις 5.000 λίρες. Τέλος, σχετικά με τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα οι επιδοτήσεις σταμάτησαν το 2018.

Τι σημαίνει ο τερματισμός των επιδοτήσεων

Οι επίδοξοι αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πληρώνουν πλέον περισσότερα χρήματα για τα νέα τους αυτοκίνητα. Μάλιστα, παραμένει αρκετά αισθητή η διαφορά στην τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ενός με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας επισημαίνει ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων απολαμβάνουν μικρότερο κόστος λειτουργίας, λόγω της χαμηλότερης αξίας της ενέργειας.

Επιπλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Τέλος, τα εταιρικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν φθηνότερους φορολογικούς συντελεστές.

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι έχει διαθέσει 300.000.000 λίρες οικονομικής βοήθειας στα παρακάτω είδη οχημάτων:Ηλεκτρικά Ταξί
Μοτοσικλέτες
Οχήματα παράδοσης
Οχήματα προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια
https://carselectric.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου