Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Κυκλοφοριακό χάος γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις χρειάστηκε να προχωρήσουν χθες Σάββατο οι αρχές της Στοκχόλμης προκειμένου να εκτρέψουν την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονταν προς τον διεθνή αερολιμένα Αρλάντα, καθώς ο κεντρικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου είχε κατακλυστεί από κόσμο με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές.

Από τις 4.30 το απόγευμα (τοπική ώρα) η τροχαία είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που οδηγούν στον διεθνή αερολιμένα. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι η υπερταχεία που συνδέει το κέντρο της Στοκχόλμης με το αεροδρόμιο Αρλάντα δεν θα έκανε στάση στον κεντρικό τερματικό σταθμό, όπως μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση (SVT).

Σύμφωνα με τη Swedavia, την εταιρεία που διαχειρίζεται τον διεθνή αερολιμένα, η συμφόρηση οφείλεται στην απότομη αύξηση του αριθμού των επιβατών μετά τη λήξη του συναγερμού για την πανδημία Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η εταιρεία Swedavia αντιμετώπισε προβλήματα με τις προσλήψεις και την εκπαίδευση του προσωπικού για την επάνδρωση των σημείων ελέγχου.

Αν και τα παραπάνω συνθέτουν ένα πρόβλημα εδώ και λίγες εβδομάδες, η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη το Σάββατο και η Swedavia προέβλεψε ότι η συμφόρηση αναμένεται να συνεχιστεί. «Θα υπάρχει μεγάλο φορτίο στο Αρλάντα φέτος το καλοκαίρι. Αν μπορείτε να κάνετε check-in διαδικτυακά, καλό θα ήταν να το κάνετε. Διαφορετικά, είναι καλό να παρακολουθείτε πότε η αεροπορική σας εταιρεία ανοίγει το check-in», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Swedavia Ντέιβιντ Κάρλσον στη σουηδική τηλεόραση.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι ταξιδιώτες έρχονται εδώ 6-8 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, πολύ πριν ανοίξει το check-in. Και αυτό επιδεινώνει τη συμφόρηση», σημείωσε ο Κάρλσον.


zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου