Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Η Ρώμη λαμβάνει μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια
Νέους κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια, που θα περιλαμβάνουν τη χρήση τους μόνο από ενηλίκους, πρόκειται να υιοθετηθούν στη Ρώμη, έπειτα από μια σειρά ατυχημάτων στην ιταλική πρωτεύουσα.


Η ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών έχει σημειώσει άνθηση τα τελευταία χρόνια, με 14.500 οχήματα να διατίθενται επί του παρόντος στην ιταλική πρωτεύουσα, από επτά αδειοδοτημένες εταιρείες.

Οι αρχές αποφάσισαν να κινηθούν προς την αυστηροποίηση του πλαισίου, μετά και τις διαμαρτυρίες κατοίκων και οδηγών.AP PHOTO

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ιταλία τα τελευταία δύο χρόνια σε δυστυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια, σύμφωνα με την ένωση προστασίας καταναλωτών Codacons.


Ο επικεφαλής της ένωσης, Κάρλο Ριέντζι, περιέγραψε τη Ρώμη τον περασμένο μήνα ως «άγρια ​​Δύση, με τα πατίνια να πηγαίνουν σε σημεία που δεν πρέπει, συχνά με δύο άτομα να επιβαίνουν σε αυτά, παραβιάζοντας το όριο ταχύτητας».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία της Ρώμης καταγράφει κατά μέσο όρο 15 ατυχήματα τον μήνα.

Βάσει των νέων κανόνων, μόνο ενήλικες που διαθέτουν ταυτότητα θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια στη Ρώμη.

Θα υπάρξουν επίσης περιορισμοί στη στάθμευση (προκειμένου να μην εγκαταλείπονται σε πεζοδρόμια), ενώ το όριο ταχύτητας θα μειωθεί από 25 χιλιόμετρα την ώρα σε 20 στους δρόμους και σε 6 σε πεζοδρόμους.
Οι νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2023.

Με πληροφορίες από THE GUARDIAN, AFP

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου