Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Μειώθηκε κατα 50% το φυσικό αέριο στην Αυστρία
Σε αλλαγές στον ενεργειακό σχεδιασμό της οδηγείται η Αυστρία, εν μέσω της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη χώρα και καθώς επανακαθορίζεται το πλάνο για την ενεργειακή μετάβαση στη Βιέννη.


Τη Δευτέρα η ενεργειακή OMV ανακοίνωσε πως οι ποσότητες φυσικού αερίου που παραδίδονται στην Αυστρία θα μειωθούν κατά 50% σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες που έχει η χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή η κυβέρνηση της χώρας έδωσε εντολή στην υπό κρατικό έλεγχο εταιρεία Verband AG, τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της χώρας για την επαναλειτουργία της λιγνιτικής μονάδας στο Mellach, του μεγαλύτερου εργοστασίου λιγνιτικής παραγωγής στη χώρα και το οποίο έκλεισε πριν από δύο χρόνια καθώς η Αυστρία έγινε εκείνη την περίοδο η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που απέκλεισε τον άνθρακα από την ηλεκτρική παραγωγή.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Αυστρία ακολουθεί μια σειρά χωρών, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, που παρατείνουν τη «ζωή» των εργοστασίων άνθρακα τους, στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Η κυβέρνηση της Αυστρίας έχει δεσμευτεί πως θα δώσει 6,6 δισ. ευρώ για το «χτίσιμο» αποθεματικών αερίου πριν από το ερχόμενο χειμώνα.

www.businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου