Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Γερμανία: Έρχεται σοβαρή οικονομική κρίση, μπορεί να διαρκέσει 3-5 χρόνια
Αύξηση των τιμών, παραπαίουσες αλυσίδες εφοδιασμού, υποτονική οικονομία. Οι τρέχουσες εξελίξεις, εν μέρει ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκαλούν ανησυχία. Και δεν φαίνεται κανένα φως στο τούνελ. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, προειδοποιεί τους πολίτες της Γερμανίας ότι θα αντιμετωπίσουν μια μακρά φάση στέρησης. «Η ανησυχία μου είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ ανησυχητική κατάσταση σε λίγες εβδομάδες ή μήνες», είπε ο Λίντνερ το βράδυ της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο του ZDF και στην εκπομπή «Heute Journal».


«Πρόκειται για περίπου τρία με τέσσερα, ίσως και πέντε χρόνια ελλείψεων. Και πρέπει να βρούμε μια απάντηση για αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχει κίνδυνος πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης λόγω της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω πληθωρισμού».


Οι δηλώσεις αυτές επιβάλλουν, σύμφωνα με το Spiegel να ξεκινήσει η κουβέντα για όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της παρατεταμένης διάρκειας ζωής για τους τρεις πυρηνικούς σταθμούς που εξακολουθούν να λειτουργούν στη Γερμανία.Επιπλέον, ο Λίντνερ προειδοποίησε για «σοβαρή οικονομική κρίση» λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας. Ο πρωταρχικός στόχος πρέπει τώρα να είναι να σταματήσει ο πληθωρισμός. «Όχι μόνο λόγω της οικονομίας, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι ανησυχούν επίσης μήπως έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν», τόνισε.

https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου