Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Χιλή: Υπάλληλος εξαφανίστηκε αφού εισέπραξε 286 μισθούς !
Χιλιανός που έλαβε κατά λάθος 286 μισθούς τον Μάιο αντί για 1, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος και μετά υπέβαλε την παραίτησή του μέσω δικηγορικού γραφείου, αν και αρχικά είπε ότι θα επέστρεφε τα επιπλέον χρήματα που καταβλήθηκαν.

Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του μεγαλύτερου παραγωγού λουκάνικων της Χιλής, Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), μετέφερε κατά λάθος 165.398.851 πέσος Χιλής (πάνω από 180.000 $) σε έναν υπάλληλο τον περασμένο μήνα, αντί για 500.000 πέσος (542 $), ποιος ήταν ο μισθός. Τώρα, ο εν λόγω υπάλληλος δεν θέλει να δώσει τα χρήματα πίσω, παραιτήθηκε και εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη, σύμφωνα με τη La Vanguardia.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, στις 30 Μαΐου, ένας βοηθός γραφείου της Cial πλησίασε έναν αναπληρωτή διευθυντή και του είπε για το σφάλμα πληρωμής.

Μετά την επαλήθευση των πληρωμών, η διοίκηση της Cial επιβεβαίωσε ότι ο εν λόγω υπάλληλος έλαβε 286 μηνιαίους μισθούς αντί για 1 κατά λάθος και τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα. Ο υπάλληλος είπε ότι θα πάει στην τράπεζα και θα λύσει την κατάσταση, μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ.

Αφού το οικονομικό τμήμα της Cial παρατήρησε ότι η τράπεζα δεν είχε επιστρέψει το ποσό, προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά με τον υπάλληλο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στις 2 Ιουνίου υπέβαλε την παραίτησή του μέσω δικηγορικού γραφείου.

Στο μεταξύ, ο υπάλληλος φέρεται να έφυγε από την περιοχή. Η εταιρεία μπορεί να προσπαθήσει να ανακτήσει τη ζημιά κάνοντας μήνυση.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου