Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ελβετία: Ανατίμηση 2% του φράγκου μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου
Μετά από 15 χρόνια η Ελβετία αύξησε τα επιτόκιά της και αυτό οδήγησε σε ανατίμηση του φράγκου κατά 2% έναντι του ευρώ. Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) προχώρησε στην αύξηση του βασικού επιτοκίου της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο -0,25% από -0,75% που παρέμενε από το 2015, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση επιτοκίων της SNB από τον Σεπτέμβριο του 2007.

Η ισοτιμία του ελβετικού νομίσματος διαμορφωνόταν στα 1,018 φράγκα ανά ευρώ στις 11.00, ενώ έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε 1,3% αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters. Το ευρώ υποχώρησε 0,45% έναντι του δολαρίου, κοντά στο 1,04 δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα ανατιμήθηκε έναντι ενός καλαθιού άλλων μεγάλων νομισμάτων, πλησιάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο 20ετίας πριν από τη χθεσινή αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed κατά τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας, τη μεγαλύτερη από το 1994.

Η ισοτιμία της στερλίνας υποχώρησε σήμερα, πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πέμπτη φορά από τον Δεκέμβριο παρά τις ανησυχίες για μεγάλη ύφεση της βρετανικής οικονομίας.

Η στερλίνα υποχώρησε 1% στο 1,2059 δολάρια στις αρχές της σημερινής συνεδρίασης στο Λονδίνο, κοντά στο χαμηλό επίπεδο διετίας αυτής της εβδομάδας.


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου