Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Γερουσιαστής μετέφερε στο Λονδίνο 15χρονο για να του αφαιρέσει τα όργανα !
Eνας Νιγηριανός γερουσιαστής, ο 60χρονος Ike Ekweremadu και η σύζυγός του, Beatrice Nwanneka Ekweremadu, τέθηκαν υπό κράτηση την Πέμπτη στο Λονδίνο με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να μεταφέρουν ένα 15χρονο αγόρι στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συλλέξουν τα όργανά του, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Ο Ekweremadu είναι γερουσιαστής της αντιπολίτευσης στη νότια πολιτεία Enugu και επίσης πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Γερουσίας.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το ανήλικο παιδί ήταν άστεγο και το ζευγάρι ήθελε να μεταμοσχεύσει τα όργανά του στην κόρη τους, που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, η υπόθεση ξεσκεπάστηκε όταν γιατρός στο Λονδίνο αρνήθηκε να προχωρήσει στη διαδικασία αφαίρεσης νεφρού.


360p geselecteerd als afspeelkwaliteit


Η αστυνομία δήλωσε ότι είχε ειδοποιηθεί για το υποτιθέμενο σχέδιο μετά από αναφορές που έγιναν για πιθανά αδικήματα βάσει της νομοθεσίας περί σύγχρονης δουλείας.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Uxbridge Magistrates' Court στο Λονδίνο, όπου το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι το εμπλεκόμενο παιδί ήταν ένα 15χρονο αγόρι, σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο, η εισαγγελία είπε στο δικαστήριο ότι απαιτείται η συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα για να προχωρήσει η υπόθεση λόγω θεμάτων δικαιοδοσίας και το ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την επόμενη εμφάνιση στο δικαστήριο στις 7 Ιουλίου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου