Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Γαλλία: Προς μείωση 10% της κατανάλωσης ενέργειας
Η υπουργός Ενέργειας Ανιές Ρουνασέ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% λόγω της τρέχουσας κρίσης, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε την εγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού για τη λήψη υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Χάβρη τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Γαλλία σκοπεύει να γεμίσει στο 100% τα αποθέματα του φυσικού αερίου της μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, από το 59% που είναι η χωρητικότητα τώρα, δήλωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν, καθώς οι μειωμένες ρωσικές παραδόσεις αερίου ταρακουνούν την ευρωπαϊκή αγορά.

Το κράτος θα συμπράξει επίσης με τον γαλλικό ενεργειακό όμιλο TotalEnergies στην εγκατάσταση ενός υπεράκτιου τερματικού σταθμού για τη λήψη υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο βόρειο λιμάνι της Χάβρης τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Αυτό θα αυξήσει την ικανότητα παροχής φυσικού αερίου που δεν θα εξαρτάται από τη Ρωσία», είπε η Μπορν σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός Ενέργειας Aνιές Ρουνασέ είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η Γαλλία στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% λόγω της τρέχουσας κρίσης.

Τα γαλλικά ΜΜΕ τον Μάρτιο ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με την TotalEnergies σχετικά με την ενίσχυση της ικανότητας λήψης LNG, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας σημαντικός εξαγωγέας, δήλωσαν ότι ήταν έτοιμες να αυξήσουν τις παραδόσεις στην Ευρώπη.Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου