Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Επίσκεψη Γερμανίδας Γενικής Προξένου στο Δήμο Κιλκίς
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα η Γενική Πρόξενος

της Γερμανίας Σίβυλλα Μπέντικ συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του παραρτήματος Βορείου Ελλάδας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιώργο Θεοδωράκη.

Την διπλωματική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου.

Η συζήτηση περιστράφηκε στις επενδυτικές προοπτικές που εμφανίζει ο Δήμος Κιλκίς,

με συγκριτικό πλεονέκτημα τη γειτνίασή του με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και τη θέση του ως πύλη εισόδου και εξόδου στην βαλκανική ενδοχώρα.

Ο κ. Χατζηαποστόλου επικοινώνησε την πολιτική εξωστρέφειας που προωθεί η Δημοτική Αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη με αιχμή τα έργα υποδομής που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί και το πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι

η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί σταθερή της επιδίωξη και αποσκοπεί στην συγκράτηση του πληθυσμού στον τόπο αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Όπως τονίστηκε τόσο από την κα Μπέντικ όσο και από τον Διευθυντή του Ελληνογερμανικού του ΕΒΕ καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από Γερμανούς επιχειρηματίες στην περιοχή του Κιλκίς στον τομέα της ενέργειας και στα logistics.

Ο Δήμος Κιλκίς και το Προξενείο της Γερμανίας συμφώνησαν και θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία τους σε ζητήματα ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου