Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Γερμανία: Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε χθες  το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα. «Ήταν ζήτημα χρόνου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εστία μπορεί να περιοριστεί.

«Ήταν μόνο ζήτημα χρόνου να ανιχνευθεί η ευλογιά των πιθήκων και στη Γερμανία», δήλωσε ο Καρλ Λάουτερμπαχ και σημείωσε ότι «με βάση τη μέχρι τώρα διαθέσιμη γνώση, υποθέτουμε ότι ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα και ότι η εστία μπορεί να περιοριστεί». Τόνισε ωστόσο ότι για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ο ιός αναλύεται τώρα πιο προσεκτικά και ελέγχεται το εάν θα μπορούσε να αφορά μια πιο μεταδοτική παραλλαγή, εξήγησε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρίας Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων Νόρμπερτ Μπροκμάιερ δήλωσε ότι ο ίδιος θα εκπλαγεί «εάν δεν εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες» στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον κ. Μπροκμάιερ, ο ιός πιθανότατα κυκλοφορούσε απαρατήρητος για κάποιο διάστημα. «Ποιος σκέφτεται όμως σήμερα την ευλογιά;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι λόγω της αυξημένης, τώρα, προσοχής στα πρόσφατα κρούσματα στη Βρετανία, αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξει νέα γνώση για το θέμα.

Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» κάλεσε σήμερα τους πολίτες σε επαγρύπνηση, ειδικά όσους επιστρέφουν από τη Δυτική Αφρική.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου