Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ουρές χιλιομέτρων από επαγγελματίες οδηγούς στον Προμαχώνα
Ουρές χιλιομέτρων από επαγγελματίες οδηγούς που είτε βγαίνουν από την Ελλάδα προς της Βουλγαρία, είτε το αντίστροφο, σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στη συνοριακή γραμμή του Προμαχώνα, εξαιτίας των μαζικών κινητοποιήσεων των οδηγών της γειτονικής χώρας που προκλήθηκαν λόγω των αυξήσεων στις μετακινήσεις και της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης σε συνάρτηση με τη χαμηλή βασική μισθοδοσία τους η οποία φέρεται να αγγίζει τα 350 ευρώ.

«Από όσο μπορώ να γνωρίζω, η ακρίβεια που μαστίζει τη Βουλγαρία σε συνδυασμό με τους πολύ χαμηλούς μισθούς που υπάρχουν στη γειτονική χώρα, έχει οδηγήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις με συμβολικό και ολιγόλεπτο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί από τα σύνορα στο εσωτερικό της χώρας» αναφέρει στο GRTimes, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), Απόστολος Κενανίδης.Να σημειωθεί δε, ότι ήδη η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αποστείλει επιστολή προς την αντίστοιχη βουλγαρική, μέσω της οποίας, ζητά ενημέρωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις. «Έχουμε στείλει σήμερα το e-mail και πιθανόν κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας να έχουμε ενημέρωση αναφορικά με τους ακριβείς λόγους για τους οποίους υπάρχει αναβρασμός στους συναδέλφους της γειτονικής χώρας. Από όσο γνωρίζω όμως, έχει να κάνει με την τεράστια ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα η οποία μάλιστα, συνδυάζεται και από πολύ χαμηλούς μισθούς», συμπληρώνει ο κ. Κενανίδης.

Ο κ. Κενανίδης αναφέρει πάντως πως αν και το ζήτημα δεν αφορά τόσο τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης στη Βουλγαρία παραμένει περίπου στο 1,40 ευρώ/lt συμπληρώνει πως με βάση τα όσα γνωρίζει εάν σύντομα δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση, τότε οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα γίνουν μαζικότερες. Παράλληλα εξήγησε σημαντικές καθυστερήσεις υπάρχουν και για τους Έλληνες επαγγελματίες οδηγούς που προσπαθούν να μπουν στη χώρα από τα σύνορα, είτε να βγουν προς τη Βουλγαρία.

Πηγή: grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου