Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ελληνική ημέρα στις 6 Ιουνίου στο Enghien του Βελγίου
Το 1959, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παντελεήμων, νέος τότε ιερέας, πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ημερήσια εκδρομή, με σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους Έλληνες και τους φίλους τους, για να απολαύσουν μία Ελληνική ημέρα στο Βέλγιο, αρχίζοντας πάντοτε με την τέλεση υπαίθριας Θείας Λειτουργίας.

Με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η γιορτή επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να γίνει η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ελλήνων και Φιλελλήνων των χωρών της Benelux.

Φέτος, μετά από δύο χρόνια διακοπής και με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Βελγίου, Αθηναγόρα, η παράδοση συνεχίζεται.

Για την 63η επέτειο της Ελληνικής Ημέρας, το ραντεβού δίνεται, για τρίτη φορά, στο Enghien, προσφέροντας μία ευκαιρία σε όσους δεν το γνωρίζουν, ν ’ανακαλύψουν το πανέμορφο πάρκο του Enghien και του κάστρου του.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα τελειώσει γύρω στις 22:00 το βράδυ.

Η Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα στις 10:30 στο κάστρο του Enghien.

Για τους μικρότερους, θα εγκατασταθεί από την Youpla-events ένα παιδικό χωριό που θα περιβάλλεται από οργανωτές.
Κατά την διάρκεια της ημέρας, την μουσική διασκέδαση εξασφαλίζει το ελληνικό μουσικό σχήμα “Assos 2” που απαρτίζεται από 2 μουσικούς από Γερμανία, τα αδέλφια Λυβιάκη και το ντουέτο Ypsilon.
Μέσα στη διάρκεια της ημέρας, διαφορετικές Ελληνικές πολιτιστικές ενώσεις θα παρουσιάσουν τις χορευτικές ομάδες παραδοσιακών χορών.
Μέσα στο πάρκο, στο πίσω μέρος του κάστρου, οι Dj Panos Paramithiotis και Dj Teo Rozis θα βάλουν τους παρευρισκομένους στο ρυθμό των σύγχρονων ελληνικών επιτυχιών.Δευτέρα 6 Ιουνίου 2020
Πάρκο Enghien
Enghien- Διεύθυνση: Chausée de Soignies 36, 7850 Enghien

Είσοδος: 8 €
Είσοδος ελεύθερη για άτομα κάτω των 12 ετών.

Τιμή group (από 10 άτομα και άνω) 7 € ανά άτομο.

Προσοχή! Η πληρωμή για τα group γίνεται δεκτή εφόσον πραγματοποιείται από ένα άτομο κι όχι ξεχωριστά!

Άφιξη στο πάρκο:
Με αυτοκίνητο: ακολουθείστε τον Ε429 Halle-Tournai, στη συνέχεια την Έξοδο 25 ή 27 και ακολουθείστε τις πινακίδες

Με τρένο:
Οι διοργανωτές συμβουλεύουν όσους θέλουν να πάνε, να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο μέσο. Για τον λόγο αυτό, όσοι επιλέξουν το τρένο θα λάβουν μια έκπτωση της τάξεως των 2€ στην είσοδο, με την προσκόμιση του εισιτηρίου του τρένου.


https://www.newsville.be/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου