Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Βενζίνη: Νέα άνοδος τις επόμενες μέρες -Θα φτάσει τα 3 ευρώ ;
Νέα άνοδο θα παρουσιάσει στο προσεχές μέλλον η τιμή της βενζίνης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στο grtimes.gr πως «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή την αρχή της επόμενης, η τιμή της αμόλυβδης θα ανέβει κατά τουλάχιστον 0,10 ευρώ».
Μάλιστα, ο κ. Ασμάτογλου επισήμανε ότι υπάρχουν φόβοι η τιμή της βενζίνης να εκτοξευθεί ακόμη και στα 3 ευρώ το λίτρο, τονίζοντας πως «είναι ένα αρνητικό σενάριο που όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα το επόμενο χρονικό διάστημα. Ένα σενάριο προφανώς απαγορευτικό για τον Έλληνα».

Από την άλλη πλευρά, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΕΝΒΕΘ και ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που η τιμή αυξηθεί, θα χαμηλώσει τον ΦΠΑ η κυβέρνηση.

Όσον αφορά την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα όπου οι τιμές της βενζίνης είναι υψηλότερες, ο κ. Κιουρτζής ανέφερε πως «όλα είναι ακριβά εκεί». Ωστόσο, όπως τόνισε, «στην αγορά δεν είναι το πρόβλημα η βενζίνη, αλλά η έλλειψη εργατικών χεριών. Όταν κάτι ακριβαίνει, πρέπει να αυξάνονται τα εισοδήματα, αλλά τώρα δεν αυξάνονται γιατί δεν υπάρχουν χέρια για τις επιχειρήσεις».

Κι αυτό γιατί όπως λέει «όλες οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας και όλα τα επαγγέλματα έχουν πλέον πρόβλημα».

Πάντως, η υψηλότερη τιμή βενζίνης καταγράφεται στη Νίσυρο, όπου το λίτρο φτάνει στα 2,61€, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως μεταφέρει στο GRTimes ο μοναδικός πρατηριούχος του νησιού, Εμμανουήλ Καρακωνσταντίνος, «τα πράγματα είναι πεσμένα και φυσικά, σε σχέση με πέρυσι, υπάρχει μεγάλη διαφορά στις πωλήσεις». Σύμφωνα με τον πρατηριούχο, «οι τουρίστες βάζουν 10€-15€ και γυρνάνε όλο το νησί».

Πηγή: grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου