Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

H Γερμανία αναβαθμίζει τα καταφύγιά της
Η Γερμανία αναβαθμίζει τα καταφύγια και τις δημόσιες υπόγειες υποδομές της, μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το σύστημα δημόσιων καταφυγίων, ενώ θα αξιοποιήσει και άλλες δομές κρίσεων, αποκάλυψε η Νάνσι Φέζερ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Γερμανία 599 δημόσια καταφύγια. Θα ελέγξουμε αν μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα» ανέφερε η ίδια στη Welt am Sonntag.

Πρόσθεσε δε, πως δόθηκε εντολή στους δημοσίους υπαλλήλους να επεξεργαστούν νέα σχέδια για την ενίσχυση των υπόγειων πάρκινγκ, σιδηροδρομικούς σταθμούς και υπόγεια που θα λειτουργήσουν, σε περίπτωσης ανάγκης, ως πιθανά καταφύγια.
88 εκατ. ενίσχυση

Επιπλέον, δόθηκαν 88 εκατομμύρια ευρώ στα ομοσπονδιακά κρατίδια για την εγκατάσταση νέων συστημάτων σειρήνων.

Η Φέζερ γνωστοποίησε πως θα βελτιωθούν και θα αποθηκευτούν σε όλα τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα έκτακτες προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού, προστατευτικού ρουχισμού, μασκών και φαρμάκων.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως υπολείπονται πολλά να γίνουν: «Όσον αφορά την πανεθνική κάλυψη, δεν είμαστε καν κοντά».

Η προληπτική αυτή ενέργεια έρχεται μετά την ιστορική έκκληση του καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, για αύξηση των αμυντικών δαπανών και ενίσχυση του γερμανικού στρατού.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου