Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Νέα πιο μολυσματική παραλλαγή του COVID-19 "κυκλοφορεί" στην Ιρλανδία
Ιρλανδός ανοσιολόγος προειδοποίησε ότι μια νέα, πιο μολυσματική παραλλαγή του COVID-19 είναι πιθανό να εξαπλωθεί στην Ιρλανδία.

Κρούσματα της νέας παραλλαγής, Omicron XE, έχουν επιβεβαιωθεί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Kingston Mills, καθηγητής ανοσολογίας στο Trinity College του Δουβλίνου, έχει προειδοποιήσει ότι το στέλεχος πιθανότατα κυκλοφορεί ήδη στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η οποία, όπως είπε, ήταν πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την αλληλουχία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είπε ότι η XE θα μπορούσε να είναι 10% πιο μεταδοτική από το προηγούμενο κυρίαρχο στέλεχος, αλλά ο Mills είπε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ ότι η προκαταρκτική έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι ο αριθμός θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι διπλάσιος, με την μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής να είναι έως και 20% υψηλότερη.

Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι πιο μολυσματική, είπε ο Mills, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι προκαλεί ασθένεια μεγαλύτερης σοβαρότητας και ο ΠΟΥ δεν την έχει ακόμη χαρακτηρίσει ως παραλλαγή ανησυχίας.

Οι περισσότεροι περιορισμοί στην Ιρλανδία καταργήθηκαν τον Ιανουάριο και, παρά την αύξηση του ιού στις αρχές του έτους, η κυβέρνηση αντιστάθηκε στην επανεισαγωγή τους. Οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν πλέον πτωτική τάση στη χώρα.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από τους Irish Times/Ipsos αυτό το Σαββατοκύριακο διαπίστωσε ότι το 95% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της Ιρλανδίας να «μάθει να ζει με τον COVID-19».

Πάνω από το ήμισυ (53%), ωστόσο, συμφώνησε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναφοράς περιορισμών όπως η χρήση μάσκας για την αντιμετώπιση του τρέχοντος κύματος μολύνσεων και το 51% διαφώνησε με την ιδέα ότι η επιστροφή οποιωνδήποτε περιορισμών στο μέλλον θα πρέπει να αποκλειστεί.


https://www.euractiv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου