Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Πάσχα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο
Υπενθυμίσεις για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, Thor Olsens gate 9, Oslo.
Αγαπητοί μας υπενθυμίζουμε τα εξής:
Στο ναό πωλούνται βαφές αυγών, λαμπάδες και άλλα Πασχαλινά είδη. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα.
Την Μ. Πέμπτη μετά τη Θεία Λειτουργία ώρα 12:00 μ., όσοι θέλουν, μπορούν να συμμετάσχουν στο βάψιμο των πασχαλινών αυγών.
Την Μ. Παρασκευή θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό, o δε ναός θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα: Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Εγκώμια) 6:30 μ.μ., Λιτάνευση του Επιταφίου 8:00 μ.μ.
Η Ακολουθία της Αναστάσεως, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου, θα ξεκινήσει στις 11:00 μ.μ., το "Χριστός Ανέστη" ακριβώς στις 12 το μεσονύκτιο και ακολούθως ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία.
Ο Ναός θα είναι ανοικτός από ώρα 10:00 μ.μ.
Θερμή παράκληση τη νύχτα της Αναστάσεως να βρισκόμαστε στα πεζοδρόμια και να χρησιμοποιηθούν όλες οι έξοδοι του Ναού.
Το βράδυ της Ανάστασης και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μετά ώρα 1.30 π.μ., θα σερβιριστεί η παραδοσιακή μαγειρίτσα στην αίθουσα του ναού.
Την Κυριακή του Πάσχα μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, περίπου ώρα 2.30 μ.μ. θα γίνει πασχαλινό γλέντι με μουσική στην αίθουσα του ναού. Πάρτε το φαγητό σας και ελάτε να περάσουμε όμορφα την Κυριακή του Πάσχα. Θα υπάρχουν κάρβουνα ώστε ο καθένας να μπορεί να ψήσει ό,τι φέρει μαζί του. Δυνατότητα να δανειστεί κανείς σούβλα, αν θέλει να ψήσει ολόκληρο αρνί. Είσοδος ελεύθερη, δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα πωλούνται ποτά και αναψυκτικά.
Καλό Πάσχα!
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου