Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ακόμη μια μάχη για τη Μαρία στη Γερμανία


Για ακόμη ένα μεγάλο αγώνα στη ζωή της πέταξε για Γερμανία η Μαρία Μάρκου, η οποία φορώντας το χαμόγελό της, είναι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά. Η 40χρονη, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε συμπληρώσει ακριβώς ένα χρόνο από την ημέρα που άρχισε τη μάχη της με τις χημειοθεραπείες, καθώς είχε διαγνωστεί με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Ένα αγώνα, που γνώριζε ότι δεν θα ήταν εύκολος, ωστόσο με ψυχή, καρδιά και σθένος, κατάφερε να αντιμετωπίσει και να κερδίσει, έχοντας την οικογένειά της και τα δυο της παιδάκια στο πλευρό της.

Λίγες ημέρες προηγουμένως ωστόσο, η Μαρία ενημερώθηκε για μια νέα μάχη και μια νέα δοκιμασία που καλείται να δώσει, μετά τον μεγάλο της αγώνα με τη λευχαιμία. Η 40χρονη, έφυγε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα για Γερμανία, καθώς κλήθηκε αναγκαίο να προχωρήσει σε μια νέα χειρουργική επέμβαση. Όπως η ίδια λέει στον REPORTER, «νιώθω ότι έφαγα τέρμα στο 90' γιατί ξέρεις, εκεί που τελειώνεις από το ένα, έρχεται το άλλο απανωτά. Μου φάνηκε κάπως. Αλλά δεν τα βάζω κάτω, δεν τα παρατώ ποτέ...».

Η Μαρία Μάρκου, κρίθηκε απαραίτητο να μεταβεί στο εξωτερικό, καθώς είχε διαγνωστεί πρόσφατα με μια μικρή κύστη στον σπόνδυλό της και πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για την υγεία της. «Έπρεπε να έρθω επείγον στη Γερμανία, γιατί εντοπίστηκε μια μικρή κύστη μπροστά στον σπόνδυλο, αλλά δεν είναι κάτι κακό που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, απ’ ότι γνωρίζω μέχρι στιγμής. Είναι μια επέμβαση κύστης στον σπόνδυλο, που όπως φαίνεται δεν έχει σχέση με τη λευχαιμία, αλλά ήμουν άτυχη-τυχερή, γιατί μπορούσα να μείνω ανά πάσα στιγμή παράλυτη χωρίς να το καταλάβω Απλώς ο τόπος που έχει εντοπιστεί είναι πολύ άσχημος, γιατί πιέζει νεύρα και μπορεί να σου αφήσει κάποια μόνιμη παράλυση, μέχρι και ακράτεια και γενικά άλλα προβλήματα».

Το θετικό γεγονός, είναι ότι η λευχαιμία βρίσκεται στο ναδίρ αυτή τη στιγμή στον οργανισμό της Μαρίας, κάτι που της δίνει ελπίδες για τη συνέχεια, ώστε να κερδίσει και αυτή τη μάχη που καλείται να αντιμετωπίσει ξανά στη Γερμανία. «Η λευχαιμία μου ευτυχώς πάει καλά και έκανα και βιοψίες για να επιβεβαιώσουμε ότι όλα είναι εντάξει. Οι θεραπείες μου με τη λευχαιμία τελείωσαν, έκανα μεταμόσχευση, με παρακολουθούν στην Κύπρο και κάθε δεκαπέντε ημέρες πάω για αναλύσεις και μου αφαιρούν κάποια χάπια σιγά σιγά, ώστε ο οργανισμός μου να δεχθεί το μόσχευμα της αδελφής μου και να μην το αντιμετωπίσει σαν ξένο σώμα και έτσι μου φεύγουν κάποια χάπια, ώστε να γίνει ομαλή αυτή η κατάσταση. Γιατί ναι μεν κάνεις τη μεταμόσχευση, αλλά και το μετά θέλει πολλή χρόνο».


Διαβάστε όλο το Ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου