Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Η Ελβετία ενέκρινε όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας


 Η Ελβετία υιοθέτησε και τον πιο πρόσφατο γύρο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, διατηρώντας την παραδοσιακά ουδέτερη χώρα στην ίδια γραμμή με τα μέτρα της ΕΕ. Επιπλέον, η κυβέρνηση ενέκρινε την επιβολή κυρώσεων σε άλλα 200 πρόσωπα και άλλες οντότητες, μεταξύ τους και στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κατάλογος των κυρώσεων της Ελβετίας αντικατοπτρίζει τώρα πλήρως εκείνον της ΕΕ, ανέφερε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα στις 8 Απριλίου σαρωτικές νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εισαγωγές άνθρακα, ξύλου, χημικών και όλες οι συναλλαγές με τέσσερις ρωσικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η VTB.

Η Ελβετία παρέκκλινε από το πακέτο μόνο σε ό,τι αφορά απαγορεύσεις σε οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στην ΕΕ, οι οποίες όπως είπε δεν χρειάζονται λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελβετίας.

Η χώρα ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει μέχρι τώρα παγώσει 7,5 δισ. ελβετικά φράγκα σε χρήματα και περιουσιακά στοιχεία βάσει των κυρώσεων εναντίον των Ρώσων.

Ο μικροσκοπικός γείτονας της Ελβετίας, το Λιχτενστάιν, επίσης έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις της ΕΕ. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως έχει παγώσει περίπου 260 εκατ. ελβετικά φράγκα που συνδέονται με τη Ρωσία.

Αντίθετα από άλλες χώρες, η Ελβετία δεν έχει απελάσει Ρώσους διπλωμάτες σε αντίδραση για τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα.


iapopsi/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου