Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Στην Ουγκάντα ο πιο… ακριβός αυτοκινητόδρομος στον κόσμο !
Στην Ουγκάντα θα συναντήσει κανείς τον πιο ακριβό αυτοκινητόδρομο στον πλανήτη, τον Kampala-Entebbe Expressway. Το παράδοξο είναι ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν είναι γνωστή για τις οδικές της υποδομές. Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος, μάλιστα, συνδέει την πρωτεύουσα της χώρας, Καμπάλα, με το Διεθνές αεροδρόμιο της Εντέμπε.

Πόσο κόστισε το έργο

Το μήκος του Kampala-Entebbe Expressway αγγίζει μόλις τα 52 χιλιόμετρα. Ωστόσο, το κόστος κατασκευής του τον αναδεικνύει ως τον ακριβότερο δρόμο όχι μόνο της χώρας, αλλά του πλανήτη! Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση του έργου κόστισε 476 εκατομμύρια δολάρια. Η αξία, δηλαδή, του κάθε χιλιομέτρου του αυτοκινητόδρομου άγγιξε τα 9,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επόμενος πιο ακριβός αυτοκινητόδρομος κόστισε 7,8 εκατομμύρια δολάρια ανά χιλιόμετρο. Επιπλέον, ο εκατομμύρια παγκόσμιος μέσος όρος δεν υπερβαίνει τα 2,84 δολάρια ανά χιλιόμετρο.

Τα χαρακτηριστικά του αυτοκινητοδρόμου στην Ουγκάντα

Ο αυτοκινητόδρομος στην Ουγκάντα διαθέτει δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση με συνολικό μήκος 52,36 χιλιόμετρα. Ακόμη, τμήματα του αυτοκινητόδρομου αποτελούν 19 υπέργεια τμήματα και γέφυρες. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο έργο εντάσσεται και η μεγαλύτερη γέφυρα της Ουγκάντα μήκους 1.400 μέτρων.
Ποιος τον κατασκεύασε

Την κατασκευή του έργου ανέλαβε μια κινέζικη κοινοπραξία. Επιπλέον τα κεφάλαια της χρηματοδότησης ήταν εν μέρει από κινέζικους πόρους. Η κυβέρνηση της Ουγκάντα θα αποπληρώσει το προβλεπόμενο ποσό εντός των επόμενων 40 χρόνων.


https://carselectric.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου