Κυριακή 3 Απριλίου 2022

«Δεν έγινε ποτέ βομβαρδισμός στο μαιευτήριο της Μαριούπολης»
Το ματωμένο πρόσωπο της εγκύου που με φουσκωμένη κοιλιά αναζητούσε καταφύγιο στο μαιευτήριο της Μαριούπολης μετά την ρωσική επίθεση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμια οργή.


Η 19χρονη Marianna Vishegirskaya έγινε γνωστή ως η έγκυος της Μαριούπολης που λίγες ώρες μετά την επίθεση γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Μάλιστα, η ρωσική πρεσβεία στην Βρετανία είχε κατηγορήσει την 19χρονη ότι είναι ηθοποιός και τα σημάδια από τον τραυματισμό της οφείλονται σε μακιγιάζ.

Σε νέα της συνέντευξη πάντως σε ρωσικά μέσα αμφισβητεί ότι έγινε αεροπορική επιδρομή. Η ίδια μαζί με την οικογένεια της φαίνεται πώς ήταν από τους αμάχους που εκκενώθηκαν στη Ρωσία είτε σε περιοχή του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές. Η ουκρανική κυβέρνηση είχε καταγγείλλει την εκκένωση Ουκρανών αμάχων στη ρωσική επικράτεια.

Όπως υποστηρίζει σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram, δεν έγινε ποτέ αεροπορική επιδρομή, ενώ θεωρεί πιο πιθανό να ήταν επίθεση με οβίδες. Μάλιστα, όπως λέει, Ουκρανοί στρατιώτες είχαν μετατρέψει το νοσοκομείο σε στρατιωτική βάση και αναφέρει πως δημοσιογράφοι του Associated Press ήταν εκεί από την αρχή και την βιντεοσκόπησαν χωρίς τη θέλησή της.
Μάλιστα, κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι έκοψαν και σημεία από συνέντευξή της που αποκάλυπτε πως κανείς στο μαιευτήριο δεν άκουσε αεροπορική επιδρομή και βομβαρδισμούς, παρά μόνο δύο εκρήξεις. Αποκαλύπτει επίσης, πως Ουκρανοί στρατιώτες είχαν κάνει κατάληψη του νοσοκομείου και το είχαν μετατρέψει σε στρατιωτική βάση.

«Ο βομβαρδισμός έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στον Guardian. «Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν», περιέγραψε.
iapopsi.gr
Διαβάστε Ολόκληρη την συνέντευξη της ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου