Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ο Παναμάς μπορεί να γίνει η διπλωματική πύλη της Ελλάδας στη Λατ. Αμερική
Ο Antonio Taquis, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, μίλησε για τη ναυτιλία της Ελλάδας και του Παναμά, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Κατά τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο, κ. Χρήστο Κώνστα, ο κ. Taquis υπογράμμισε ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας- Παναμά περνάει μέσα από τη ναυτιλία. Επισήμανε πως οι δυο χώρες απολαμβάνουν πολύ καλές διμερείς σχέσεις, με τον Παναμά μάλιστα να διατηρεί Πρεσβεία στην Αθήνα για πάνω από 40 χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική ομογένεια στον Παναμά επηρεάζει τη χώρα για περισσότερο από έναν αιώνα. "Η Ελλάδα και ο Παναμάς δεν μοιράζονται απλώς κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινό πεπρωμένο", ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό "καθορίζεται από τη σχέση των δύο χωρών με τη θάλασσα και τον ρόλο τους στην παγκόσμια ναυτιλία", ενώ σημείωσε, ότι πολλά ελληνόκτητα πλοία βρίσκονται υπό την παναμέζικη σημαία.

Περιγράφοντας τις προκλήσεις που δημιουργούν οι πολλές παράλληλες κρίσεις, ιδιαίτερα, δε, η ρωσική εισβολή, και την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας, που αλλάζει, ο κ. Taquis ανέφερε ότι οι χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις. "Αυτός είναι ο λόγος που Ελλάδα και Παναμάς πρέπει να χτίσουν μια πιο στέρεα και πολυδιάστατη συνεργασία", είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή είπε ότι "ο Παναμάς μπορεί να γίνει η διπλωματική πύλη της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική".


capital.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου