Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

"Εισβάλαμε στην Ουκρανία για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό του Ντονμπάς"
Η επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς τα οκτώ τελευταία χρόνια και η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην περιοχή, αποτελούν τους λόγους που «υποχρέωσαν» τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία, με στόχο να προστατεύσει τον πληθυσμό της, όπως δηλωσε την Μεγάλη Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Επί οκτώ χρόνια, οι βομβαρδισμοί, οι επιθέσεις πυροβολικού και οι εχθροπραξίες συνεχίζονταν στο Ντονμπάς. Φυσικά, ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους. Η ζωή των ανθρώπων στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη ήταν διαφορετική και αυτό είναι προφανές, αλλά ήταν η τραγωδία που εξελισσόταν στο Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, που ανάγκασε, απλά ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, για την οποία όλοι γνωρίζουν καλά σήμερα», είπε.


Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο σκοπός της επιχείρησης είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς, προσθέτοντας πως η Ρωσία θα επιτύχει με συνέπεια την ομαλοποίηση της ζωής στην περιφέρεια αυτή. «Θα ενεργήσουμε με συνέπεια και θα επιτύχουμε μια κατάσταση στην οποία η ζωή θα επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα και εκεί. Η ζωή στο Ντονμπάς θα γίνει καλύτερη», δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου